Lokalni izbori u NRW

Kao što je poznato, Hrvatska je 2013. god. postala punopravna članica EU-a, zahvaljujući značajnom razumjevanju i podršci upravo naše sestrinske stranke CDU koja istodobno njeguje i bori se za iste svjetonazorske poglede, kulturu i mnoga društvena pitanja, kao i mi hrvati.


Stoga, osjećamo zahvalnost i moralnu potrebu da se u ovom trenutku svi zajedno podsjetimo i solidariziramo, odnosno da u nedjelju 13. rujna, kao ravnopravni građani EU-a iskoristimo svoje biračko pravo, iziđemo na lokalne izbore u NRW-u i damo svoj glas našoj prijateljskoj stranci i nositeljima lista CDU.


Također Vas molimo da u Vašim mogućnostima animirate prijatelje i poznanike da iskoriste svoje biračko pravo, iziđu na izbore i podrže kandidate CDU-a u svojim sredinama.

Unaprijed se zahvaljujemo i srdačno pozdravljamo

S poštovanjem

Dr. Veselko Jovanović, predsjednik koord. HDZ-a NRW

Niko Ereš, tajnik, koord. NRW

 

 

 

Sastanak s glavnim tajnikom CDU NRW

Predsjednik koordinacije Hrvatske demokratske zajednice za Sjevernu Rajnu Vestfaliju i član Nacionalnog vijeća HDZ, dr. Veselko Jovanović, u srijedu je održao sastanak s glavnim tajnikom CDU NRW Josefom Hovenjürgenom u prostorijama središnjice CDU-NRW u Düsseldorfu.


Bio je to susret u nizu koji svjedoči o kontinuitetu prijateljske suradnje dviju sestrinskih stranačkih organizacija, a kojem je bio cilj definirati buduće moguće zajedničke projekte, kako na europskoj tako na lokalnoj razini između NRW i Hrvatske. Dogovorene su smjernice naredne suradnje koja će zasigurno i dalje učvrstiti odnose ne samo dvaju partnerskih organizacija, već i pruža mogućnost boljeg razumijevanja ovdašnjih političkih i društvenih struktura glede potreba hrvatske iseljeničke zajednice na području NRW koja trenutno broji više od 60.000 hrvatskih državljana.

Osim hrvatskih iseljenika, koji čine važnu poveznicu između Hrvatske i Sjeverne Rajne Vestfalije, tu su i brojni njemački turisti koji u sve većem broju iz godine u godinu posjećuju hrvatske turističke destinacije. Važna se razmjena dakako odvija i na trgovinskom području gdje se ostvaruje oko 400 milijuna EUR godišnje razmjene. „Tu i dalje postoji ogroman prostor za intenzivnijom gospodarskom suradnjom i njemačkim investicijama iz NRW-a u Hrvatsku…“, naglasio je dr. Jovanović.

Imajući u vidu aktualnu političku, gospodarsku i društvenu situaciju kojom trenutno dominira Koronavirus, sugovornici su se osvrnuli i na trenutno stanje u Hrvatskoj, koja je u ovom trenutku posebno pogođena povećanom dinamikom zaraze s COVID-19 usred turističke sezone. Dr. Jovanović naglasio je kako se nada da će njemačke mjerodavne institucije, u trenutku kada se bude eventualno razmišljalo o uvođenju strožih uputa za putovanja u Hrvatsku, Hrvatsku tretirati kao i ostale europske zemlje u kojima su se upozorenja odnosila na pojedine regije, a ne na cijelu zemlju. 

Kako će se 13. rujna ove godine održati lokalni izbori u Sjevernoj Rajnoj Vestfaliji, dr. Jovanović je dao podršku CDU-ovim kandidatima te obećao potporu Koordinacije HDZ za NRW u predstojećoj predizbornoj kampanji.

 

Velika Pobjeda!

Hvala svima koji su glasovali i odredili smjer Hrvatske. Ovakav rezultat nas obvezuje da nastavimo odgovorno i odvažno raditi za bolju i sigurnu Hrvatsku!

 

Velikoj pobjedi nazočio je naš predsjednik dr. Veselko Jovanović.

 

 

Unutarstranački izbori 2020

Na biračkom mjestu za Sjevernu Rajnu i Vestfaliju u prostorijama ordinacije Dr. Jovanovića održani su izbori za predsjednika, zamjenika predsjednika kao i potpredsjednike Hrvatske demokratske zajednice.

 

Dr. Veselko Jovanović predsjednik Koordinacije HDZ za sjevernu Rajnu i Vestfaliju

 

Predsjednik izbornog povjerenstva Niko Ereš sa članovima povjerenstva

 

 

Milan Križić Predsjednik Ogranka HDZ Dortmund

 

Weitere Beiträge...

  1. Čestit Božić