Godišnji prijam CDU-NRW

U subotu 21.01.2017. održan je svečani godišnji prijam u organizaciji CDU-NRW, na koji se odazvao veliki broj uzvanika iz političkog, gospodarskog, javnog i kulturnog života. Više od 900 uglednika toj je svečanosti nazočili među njima i predstavnici Koordinacije HDZ-a za Sjevernu Rajnu Vestfaliju, njen predsjednik dr. Veselko Jovanović i prvi dopredsjednik Kristijan Tušek.


Nakon pozdravnih riječi glavnog tajnika CDU-NRW Boda Löttgena, uslijedio je pozdrav predsjednika FDP-a Christiana Lindnera, koji je ujedno i šef frakcije liberala u parlamentu NRW. Iz njegovih riječi, u kojima je jasno istaknuo nemogućnost koaliranja sa socijaldemokratima i zelenima, vidljiva je bila spremnost snažno podržati koaliciju s kršćanskim demokratima kako na zemaljskoj, tako i na saveznoj razini. Glavna gošća s govornice bila je ministrica-predsjednica Saarlanda Annegret Kramp-Karrenbauer. U svom govoru Kramp-Karrenbauer istaknula je potrebu političara, u današnje vrijeme – više nego ikada – ostati vjerodostojan i doslijedan te ne obečavati u predizbornom vremenu ono što nakon izbora nije ostvarivo. Apelirala je na sudionike političkih kampanja da ne podliježu populizmu i ne koriste se osobnim difermacijama.


Domačin i glavni govornik Armin Laschet, predsjednik CDU-NRW te zamjenik predsjednice CDU Angele Merkel, u svom govoru istaknuo je kako Europa u ovim trenucima mora pojačati suradnju na području unutarnje sigurnosti. 14. svibnja u NRW održati će se Zemaljski izbori te će unutarnja sigurnost, gospodarski razvoj i politika školstva i obrazovanja biti glavne teme ove predizborne kampanje.


U svojim susretima s dužnosnicima CDU-a dr. Veselko Jovanović istaknuo je nakon službenog programa kontiuiranu i učinkovitu suradnju dviju sestrinskih stranaka HDZ-a i CDU-a na svim razinama i u raznim područjima. Susret s predsjednikom CDU-NRW Aminom Laschetom, dr. Jovanović iskoristio je izkazavši mu i dalje podršku naročito u predstojećem razdoblju.