Izabran novi predsjednik Mladeži HDZ-a BIH

Mladež HDZ BiH u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru održala je 10. izbornu konvenciju gdje su izabrali novo rukovodstvo i obilježili 25 godina uspješnog djelovanja.


Više od 400 izaslanika na današnjoj konvenciji biralo je novog predsjednika. Između dosadašnjeg predsjednika Vedrana Kožula i njegovog protukandidata, izlasanici 10. izborne konvencije povjerenje su dali Mariu Mikuliću koji je Kožula pobijedio sa 6 glasova razlike.

Obilježavanje 25 godina uspješnog rada Mladeži HDZ-a BiH počelo je intoniranjem himnih hrvatskog naroda i himne BiH a minut šutnje odana je počast pogunilim braniteljima Domovinskog rata.

Ovogodišnjoj, 10. izbornoj konvenciji prisustovalo je gotovo  400 izlasnika iz cijele BiH, hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i dužnosnici HDZ-a BiH izvršne i zakonodavne vlasti sa svih razina.

Čović: Hrvatima na izborima 2018. drugi neće moći birati predstavnike u vlasti

Čović je u svom govoru naglasio važnost i ulogu Mladeži HDZ-a BiH u uspjesnima HDZ-a BiH na lokalnim izborima 2016. godine i napomenuo kako očekuje da se hrvatsko zajedništvo manifestira i kroz njihov rad i djelovanje.

Današnjoj proslavi 25. obljetnice Mladeži HDZ-a BiH prisustovalo je i izaslanstvo Zajednice žena HDZ BiH Kraljica Katarina Kosača kojeg je predvodila Ljilja Zovko, predsjedateljica Kluba Hrvata u Domu naroda PS BiH, Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH na čelu s Radom Bošnjakom, predsjednik Mladen Begić u ime HDZ-ovog Odbora za branitelje, ravnateljica Političke akademije HDZ-a BiH i predsjedateljica Doma naroda PFBiH  Lidija Bradara i predsjednik Mladeži HDZ-a Republike Hrvatske Josip Bilaver.
Među uzvanicima bilo je i izaslanstvo Mladeži HDZ-a NRW iz dijaspore kojeg je predvodio Marijo Primorac, koji još jednom u ime mladeži i Koordinacije čestita novom vodstvu mladeži HDZ-a BiH u nadi da će odnosni i suradnja  postati još jača i intenzivnija.