post-image

NJEMAČKI IZBORI: Predsjednik Koordinacije HDZ-a NRW dr. Veselko Jovanović pozvao Hrvatice i Hrvate s pravom glasa u Njemačkoj da svoj glas daju CDU i Arminu Laschetu

Dr. Veselko Jovanović, predsjednik Koordinacije HDZ za Sjevernu Rajnu-Vestfalija (NRW) i član Nacionalnog odbora HDZ-a, dugi niz godina intenzivno suraÄ‘uje s  CDU-om u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji (NRV) na čijem čelu je Armin Laschet, predsjednik CDU-a na nacionalnoj razini, predsjednik vlade njemačke Savezne države Sjeverna Rajna-Vestfalija te sada kandidat koalicije CDU/CSU za novog njemačkog kancelara.

U brojnim susretima i prigodama istaknuto je iskreno prijateljstvo Armina Lascheta s hrvatskom zajednicom u NRW-u, ali i s Hrvatskom u cijelosti. Tako je Armin Laschet 2019. bio laudator prilikom dodjele istaknute nagrade “Steiger Award”, predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću.

Armin Laschet i Andrej Plenković / Foto: Fenix (V.J.)

U brojnim susretima dr. Jovanovića i CDU-ovog kandidata za kancelara Njemačke istaknute su teme od izrazitog značenja za Hrvatsku, kao što je status Hrvata u NRW-u, ali i položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini.

U jednom od brojnih predizbornih letaka CDU ističe i nastavak prijateljskih odnosa s Hrvatskom.

https://fenix-magazin.de/njemacki-izbori-predsjednik-koordinacije-hdz-a-nrw-dr-veselko-jovanovic-pozvao-hrvatice-i-hrvate-s-pravom-glasa-u-njemackoj-da-svoj-glas-daju-cdu-i-arminu-laschetu/